El Brindis Franck Massard, Montsant, Spanien

179,00 kr.

Kategori:

El Brindis er en fremragende vin produceret af Franck Massard i Montsant, Spanien.

Vinene fra Montsant er kendt for sine unikke karakterer og kompleksitet, der gør området til en favorit blandt vinkyndige og vinelskere.

Montsant er beliggende i Catalonien, der er kendt for sin ideelle kombination af solrige dage og middelhavsklima. Dette skaber perfekte betingelser for dyrkning af de druesorter, der bruges til at lave El Brindis.

Franck Massard har udnyttet dette mikroklima fuldt ud ved at vælge nogle af de bedste parceller i regionen til dyrkning af hans druer.

El Brindis er lavet primært på Grenache (70%) sammen med Carignan (30%) Disse druer modnes på hver sin måde under det varme spanske solskin, hvilket resulterer i en dyb rød farve med nuancer af purpur. Aromatisk set er El Brindis rig på noter, som sorte bær som jordbær og hindbær samt søde æbler og ristede nødder. Derudover har den et strejf af vanilje fra den tidligere egetræsfade lagring – et resultat af 6 måneders lagring på franske egetræsfade efter gæringen er overstået.

I smagen byder El Brindis på fuld kompleksitet med silkeagtige tanniner fra Grenache druen balanceret samt den let krydrede finesse fra Carignan som bringer struktur og balance i vinen.

 

Franck Massard

Franck Massards dedikation til vin og vindyrkning gjorde, at han startede sit eget vinhus for at kunne dele ud af sin store passion med resten af verden. Franck var ’UK Best Sommelier’ i 1996. Han fik WSET diplomet i 1998 og Master Sommelier Advanced diplomet i 1999.

 

Som Franck selv siger:

”Alt begyndte i 2004, da jeg, sammen med en gammel ven, der også er sommelier, købte vores egen vingård i Priorat og gjorde vores drøm til virkelighed. På den vingård dyrkede jeg min første vin, Huellas, og fandt samtidig ud af, at hemmeligheden bag god vin er evner, tålmodighed, hårdt arbejde og passion. Jeg kunne ikke være mere glad for det, jeg gør nu. Jeg lever virkelig min drøm.”

Francks spanske vingård ligger i Priorat regionen, der er DOQ certificeret. Området er kendt for sine kraftfulde catalanske rødvine. Herfra begyndte rejsen med at få druer fra mindre kendte regioner som Ribeira Sacra, Terra Alta, og Valdeorras.

Franck ledte efter vingårde i klimatiske områder, hvor gamle vinstokke producerer helt fantastiske druer i meget høj kvalitet, som tidligere blev kasseret grundet deres lave output. Franck elsker at lede efter gårde med stort potentiale, hvor druerne har en naturlig kompleksitet, der ikke findes mange andre steder i verden. Franck har derfor et tæt bånd med mange små vinbønder (Rudeles, Landaluce og Mas Bertran) som med gamle traditioner og historier har en enorm viden om vind, vejr og vinproduktion.

Årgang

2020

Vinhus

Land

Område

Scroll to Top